Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
pro vs go overzicht
pro vs go overzicht
Nieuws

FeelSafe Pro tentbed vs. FeelSafe Go tentbed

24 oktober 2023

Wat zijn de verschillen en indicatie tot afbouw?

Een rustige en veilige slaapomgeving is van essentieel belang voor onrustige en vaak valgevaarlijke patiënten. Human Protection biedt oplossingen om een veilige slaapomgeving te creëren. Van een vloerbed tot een tentbed. Van acute zorg tot langdurige zorg.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Er zijn vier verschillende tentbedden te koop en te huur. Maar wat is het verschil tussen de lichtste en de zwaarste vorm? Wij lichten er twee toe en geven tips voor het afbouwen.

FeelSafe Pro tentbed

Het FeelSafe Pro tentbed biedt een veilige slaapomgeving voor onrustige en valgevaarlijke patiënten, die geen ziekte-inzicht hebben en regelmatig het bed verlaten zonder toezicht. Het bed voorkomt het gebruik van fysieke fixatie en/of sederende medicatie. In het bed kan de patiënt zich vrij bewegen en in zijn/haar voorkeurshouding liggen en slapen.

De FeelSafe Pro wordt volledig afgesloten en de patiënt kan het bed niet zelf verlaten. Dit bed wordt ook enkel ingezet als alle minder vrijheidsbeperkende alternatieven zijn overwogen. Denk hierbij aan bewegingsmelders, een vloerbed of het FeelSafe Go tentbed.

Bekijk het FeelSafe Pro tentbed
pro vs go feelsafe pro

Afbouwen tentbed

Het afbouwen van een tentbed is mogelijk. Elke patiënt heeft echter een ander verhaal en andere ondersteuning nodig. Het uitgangspunt bij het zoeken van de juiste oplossing is altijd het individu met zijn of haar mogelijkheden, emoties, normen en waarden.

FeelSafe Go tentbed

In tegenstelling tot het FeelSafe Pro tentbed is het FeelSafe Go tentbed wél zelfstandig te verlaten door de patiënt wanneer hij/zij dat wenst. Deze oplossing is bedoeld voor patiënten die behoefte hebben aan de geborgenheid van een afbakende ruimte. Door de tentconstructie ervaar je minder prikkels van buitenaf en dat geeft rust (studie Molleman).

De FeelSafe Go kan in zijn geheel tot vloerhoogte worden gebracht. Dit zorgt ervoor dat de cliënt hooguit uit bed rolt. De kans op valletsel is hierdoor minimaal. De maximale hoogte van het bed is 80cm en elektrisch te verstellen.

Bekijk het FeelSafe Go tentbed
pro vs go feelsafe go

Vrijblijvend proberen?

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om een goede oplossing te vinden voor jouw zorgsituatie. Daarom bieden wij gratis proefplaatsingen van onze hulpmiddelen aan. Hierbij ontvang je een tentbed voor maximaal 2 weken geheel kosteloos op proef.

Vraag gratis proefplaatsing aan

Ben je al bekend met het tentbed en wil je weten hoe je deze op een veilige manier in kunt zetten? Volg dan met je collega’s onze training ‘veilig slapen’. Meld je aan en onze clinical trainer neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Meld je hier aan voor een gratis training
trainingen

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst