Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
proximasurgicaladmissionsv4[flat] min

Gratis proefplaatsing nieuwste oplossingen voor veilig slapen

Een goede nachtrust is essentieel voor ieders welzijn. Maar zeker voor het herstel bij ziekte. Onrustige patiënten vertonen vaak een verstoord slaap-waakritme en daardoor een verstoord dag-nachtritme. Dit heeft mentale en fysieke gevolgen. Ze raken versuft en verzwakt en komen daardoor makkelijker ten val. Met alle mogelijke gevolgen van dien.

Vraag nu een gratis proefplaatsing aan.

Oplossingen veilig slapen

Human Protection heeft allerlei oplossingen om patiënten
veilig te laten slapen. De minst beperkende interventie het
meest inzetten zie je terug in al onze oplossingen. Wij streven
naar oplossingen die zorgen voor zoveel mogelijk vrijheid bij
onrustsituaties in de zorg. Ontdek hieronder onze nieuwste
alternatieven op het gebied van veilig slapen in het ziekenhuis en vraag middels het formulier een gratis
proefplaatsing aan. Een proefplaatsing duurt 2 weken.

grijs vlak 2

Geborgenheid met het FeelSafe Go tentbed

Het FeelSafe Go tentbed is uitermate geschikt voor mensen met onrustig slaapgedrag, een hoog valrisico en een groot risico op een letsel. Het bed komt zó dicht bij de grond (7cm) dat de gebruiker hooguit het bed uit rolt, hierdoor is de kans op valletsel nihil. Tegelijkertijd zorgt de Feelsafe Go voor een gevoel van geborgenheid (Molleman studie). Het voordeel van de Feelsafe Go is dat een bewoner de vrijheid heeft om zelf de tent te verlaten wanneer hij/zij dat wenst. Hierdoor is het een vriendelijker alternatief dan het FeelSafe Pro tentbed.

feelsafe go tentbed

Rustig slapen met de Micro-Cosmos Standard

Onze nieuwste oplossing is de Micro-Cosmos Standard. Een unieke kap die achter elk verpleegbed te plaatsen is. Deze bedkap reduceert externe prikkels waardoor de slaapkwaliteit van de patiënt verbetert. Ideaal te gebruiken in een ziekenhuis waar veel licht en geluid van apparatuur, zorgpersoneel en kamergenoten aanwezig is. De binnenkant van de kap is voorzien van een decor. Dit is geselecteerd op basis van wetenschappelijk bewezen effecten op rust en het welzijn van mensen.

micro cosmos standard 3

Proxima, hét vloerbed voor het ziekenhuis

Voordelen van het nieuwe vloerbed Proxima:

  1. Verlaagd tot 11,5 cm, waardoor het risico op vallen met bijbehorende verwondingen wordt verminderd.
  2. Het bed is in verschillende posities te brengen voor extra comfort.
  3. Voorzien van een CPR-hendel om in geval van een reanimatie de rugsteun in één snelle handeling horizontal te brengen.
  4. Het bed is te verlengen tot maximaal 220 cm
    Het bed kan worden verhoogd tot een volledig ergonomische verpleeghoogte van 81,5 cm. Dit ontlast de rug van de zorgverlener.
  5. Standaard voorzien van opklabare zijhekken.
proxima vloerbed 4

Veilig slapen met het FeelSafe Pro tentbed

Het FeelSafe Pro tentbed biedt een veilige slaapomgeving voor onrustige en valgevaarlijke patiënten of bewoners, die geen ziekte-inzicht hebben en die regelmatig het bed verlaten zonder toezicht. Het bed voorkomt het gebruik van mechanische fixatie en/of sederende medicatie. In dit bed kan de patiënt zich vrij bewegen en in zijn/haar voorkeurshouding liggen en slapen. De patiënt kan het bed niet zelf verlaten.

Wanneer alle minder vrijheidsbeperkende alternatieven overwogen zijn (bijvoorbeeld alarmering, vloerbed of het FeelSafe Go tentbed) is het FeelSafe Pro tentbed een goede oplossing voor de indicatie zoals hierboven beschreven.

feelsafe pro tentbed 2

Vrijblijvend proberen?

Ben je benieuwd naar één van onze oplossingen maar twijfel je of deze werkt voor jouw patiënt? Vraag dan vrijblijvend een proefplaatsing aan via bovenstaand formulier. Onze medewerkers denken graag met je mee om zo de best passende oplossing te testen.