Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
pakketveiligslapententbedcompleet
pakketveiligslapententbedcompleet
Klantverhalen

"Het leek of meneer zich overgaf."

NoordWest Ziekenhuis, Alkmaar

Op afdeling cardiologie hadden wij een patiënt, bekend met alcohol- en drugs, begint postanoxisch fysiek op te knappen. Hij lijkt energie over te hebben en slaapt niet of nauwelijks. We willen meneer mobiliseren. Maar omdat hij zelf aan zijn rolstoelwerkblad rommelt heeft hij continu toezicht nodig. Dit is lastig te realiseren.

Er wordt besloten tot een tentbed. Ook een reanimatieplank wordt er bij besteld. Het kostte de verpleegkundige behoorlijk wat overtuigingskracht om meneer te overtuigen dat het tentbed meneer comfort, veiligheid en rust zou brengen. Meneer heeft het bed helemaal geïnspecteerd, aan alle wanden gevoeld en geduwd. 
Uiteindelijk is meneer in het tentbed gaan liggen en het leek of hij er zich aan overgaf. Hij heeft de eerste nacht een paar uur geslapen, de nachten die volgenden steeds wat langer. 

Op afdeling neurologie zien wij veel patiënten met neurotrauma met (blijvende) cognitieve schade. Veelal zijn het nog jonge mensen. En ze zijn vaak erg onrustig. Deze patiënten komen dikwijls onbedoeld en onbegeleid uit bed, gaan dwalen en vallen. Bij deze patiënten is vaak sprake van ziektegerelateerde agitatie en soms agressie. 

Regelmatig worden tentbedden ingezet voor de nachtelijke rust. En overdag wanneer niet gemobiliseerd wordt. Patiënten in een tentbed weten sneller en beter hun dag- en nachtritme weer op te pikken, waardoor zij rustiger worden. Hierdoor kunnen zij sneller doorstromen naar een vervolginstelling. Overigens is het tentbed niet geschikt als de patiënt ín het bed agressief blijft en het bed als het ware sloopt. De bedoeling is dat het bed rust brengt. De verpleegkundigen zijn enorm blij dat ze deze patiënten niet hoeven te fixeren, wat vóór de intrede van het tentbed wel geregeld aan de orde was. 

(Liesbeth Henselmans, coördinator vrijheidbesperkende interventies) 

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst

Meer klantverhalen

transport 2

"Human Protection ontzorgt"

Groene Hart Ziekenhuis, Gouda