pop up beleefplek keuken locatie
pop up beleefplek keuken locatie
Nieuws

Verveling in de gezondheidszorg

20 april 2020

Verveling is een belangrijke oorzaak van onrust en moeilijk hanteerbaar gedrag in de verpleeghuiszorg. Door coronabeperkingen is er veel minder of geen dagbesteding en afleiding, wat verveling en onrust verder in de hand werkt.

Bewoners missen het bezoek van kinderen en kleinkinderen; zij zorgen voor afleiding en positieve emoties. 

Veel mensen met dementie vallen ten prooi aan dodelijke verveling in zorginstellingen. Een groot deel van de dag wacht men op wat er gaat komen, maar er gebeurt niets. Omgevingszorg pleit ervoor om dit op te vangen door vermaak dat de hersenen iets te doen geeft en dat iedereen fijn vindt: videobeelden, eenvoudige spellen en dingen waarmee mensen met dementie kunnen manipuleren zoals knuffels, voorwerpen uit de oude tijd, (namaak)dieren en babypoppen.(M. Zarzycki: "Omgevingszorg belangrijk voor mensen met dementie". Innovatiekring Dementie 2010) 

PLEZIER EN AFLEIDING MET EEN BELEEFPLEK

Human Protection biedt bewoners afleiding in de vorm van interactieve pop-up beleefplekken. Deze beleefplekken vormen in de dagelijkse routine van de bewoner met geheugenproblematiek een punt van voorspelbaarheid en rust.

De beleefplekken zijn unieke pop-up reminiscentie- en oriëntatiepunten met authentieke elementen, nostalgische accessoires en bewegende beelden. Deze beelden trekken de aandacht van de bewoners. Het is een ontmoetingsplek, vermindert verveling en depressie en vergroot interactie en het gevoel van welbevinden bij de bewoners.

 

rp004 1 beleefplek treincoup

PRAKTISCH EN HYGIËNISCH

De verschillende beleefplekken zijn eenvoudig op te bouwen. Je plaatst ze op elke gewenste plek binnen de instelling. De accessoires en zitelementen zijn eenvoudig te reinigen. 
Human Protection zorgt voor een uitgebreide opbouwinstructie, maar u kun ook altijd contact opnemen voor telefonische of online begeleiding.

EEN RITJE IN DE TREIN

In de pop-up beleefplek ‘De treincoupé’ waan je je in een coupé van een rijdende trein. In het treinraam wordt een video afgespeeld die de aandacht van bewoners trekt. Ze stoppen, nemen plaats 'aan het raam' om te genieten van het voorbijschietende landschap en pittoreske dorpjes. Er ontstaan gesprekjes, net als in een echte trein. Af en toe houdt de trein stil op het station. De conducteur blaast op zijn fluit. Tijd om over te stappen! 

Al onze beleefplekken zijn standaard voorzien van een pop-up achterwand, tv-standaard en tv inclusief beeldmateriaal.

'De treincoupé' bevat:
– Replica treintafeltje
– Klassieke koffer
– 2 x treinbank
– Overige accessoires

Naast de beleefplek ‘De treincoupé’ zijn er nog 3 andere beleefplekken: 'De nostalgische schuur', 'De retro keuken' en 'De bioscoop'. Wil je meer informatie of een vrijblijvende proefplaatsing? Vul dan het formulier in of neem contact op met Human Protection. Samen dringen we verveling en onrust op de afdeling terug door bewoners een mooie beleving te bieden. 

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst