Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
banner onruststoel
banner onruststoel
Nieuws

Veilig zitten – voor een veilige positionering

28 augustus 2023

Langere tijd in een (rol)stoel zitten kan behoorlijk vermoeiend zijn. Zó vermoeiend dat patiënten of bewoners geregeld uit hun (rol)stoel glijden. Human Protection biedt hier oplossingen voor.

Veilig zitten in een arm- of rolstoel is belangrijk voor een goede mobilisatie. Maar geregeld glijden patiënten of bewoners uit hun (rol)stoel of zakken zij zijwaarts vanwege een beperkte rompbalans. Soms staan patiënten of bewoners zonder begeleiding op uit hun (rol)stoel en komen daarna ten val. Ook kan langere tijd zitten in een (rol)stoel behoorlijk vermoeiend zijn. Zó vermoeiend dat patiënten of bewoners uit de stoel glijden. Met soms ernstige gevolgen.

onderuitglijdenstoelgroot

Oplossingen voor veilig zitten

Human Protection biedt verschillende oplossingen om patiënten veilig in hun (rol)stoel te laten zitten. Wij lichten er een paar toe:

Daza Optiseat

De Daza Optiseat is een vroegtijdige draadloze alarmering die een mogelijke val van een patiënt of bewoner kan voorkomen. De Optiseat geeft een signaal wanneer iemand zijn of haar stoel verlaat. Als de patiënt/bewoner opstaat klinkt er eerst een vooralarm. Als de patiënt/bewoner direct weer gaat zitten, wordt het alarm niet doorgezet. Pas als de patiënt/bewoner niet binnen het aantal seconden gaat zitten, ontvang je een melding op je Pager of oproepsysteem.

Daza halszender

Met de Daza halszender is de drager in staat altijd alarm te slaan. Het is een waterdichte alarmbel, dus ook handig en veilig voor onder de douche. De Daza halszender heeft standaard een
anti wurgkoordje inclusief veiligheidssluiting. Dit veiligheidselement voorkomt verstikking door een sluiting die onder druk loslaat. De halszender kan ook met een polsbandje (optioneel) om de pols gedragen worden.

Daza ontvanger

Deze universele ontvanger van Daza heeft de mogelijkheid om 16 Daza alarmzenders draadloos te ontvangen. Als er een alarm afgaat zal de ontvanger via een bijpassende koppelkabel het verpleegoproepsysteem activeren. De ontvanger steek je simpelweg in het stopcontact.

categorieveiligzitten

Vrijblijvend proberen?

Ben je benieuwd naar een van onze oplossingen maar twijfel je of deze werkt voor jouw patiënt of bewoner? Vraag dan een vrijblijvende proef aan. Onze medewerkers denken graag met je mee om zo de meest passende oplossing te testen.

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst