Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
hands gb1b2dff27 1920
hands gb1b2dff27 1920
Nieuws

Wetenschappelijke onderzoeken onrust bij ouderen met dementie

29 juni 2020

Ruimteverkleining zorgt voor rust bij ouderen met dementie

Ruimtes lijken voor ouderen met dementie zeer onoverzichtelijk. Dit kan angst en onrust veroorzaken. Door de ruimte af te bakenen door middel van een tentbed of bedtent wordt de perceptuele ruimte verkleind. Bewoners voelen zich hierdoor meer geborgen.
“De genoemde symptomen van verstoorde perceptie en hechtingsgedrag komen gelijktijdig voor bij patiënten met dubbelproblematiek en verklaren mogelijk de positieve effecten van het tentbed.” (Molleman, 2015).

ea003 1 feelsafego tent(1)

De FeelSafe Go bedtent

Een tentbed is een minder ingrijpend alternatief voor een onrustband. Maar een tentbed is nog steeds een flinke beperking van de fysieke bewegingsvrijheid. Deze interventie dient weloverwogen en niet langer dan strikt noodzakelijk ingezet te worden.

Human Protection pleit ervoor om de minst beperkende interventie het meeste in te zetten. Daarom is de FeelSafe Go ontwikkeld. De FeelSafe Go is een bedtent zonder vrijheidsbeperking, omdat hij niet afgesloten kan worden. De FeelSafe Go is dé oplossing voor mensen die behoefte hebben aan een overzichtelijke en afgebakende ruimte met minder prikkels van buitenaf maar die geen verhoogd valrisico hebben.

Natuurlijk is een proefplaatsing mogelijk. Deze is kosteloos en vrijblijvend. Neem daarvoor contact op met onze binnendienst op 013-537 38 06.

rp004 1 beleefplek treincoup

Omgeving en de oriëntatie van de mens

“Mensen met dementie die in positieve, stimulerende leefomgevingen wonen, voelen zich beter en vertonen minder gedrag dat als problematisch wordt ervaren” (Dementie beleven, A. van der Plaats, 2011).

Een heldere voorstelling van de omgeving vormt een belangrijke ondersteuning bij het vinden van de weg voor mensen met geheugenproblematiek.

Kamerherkenning, onnodige ruimtes camoufleren en “beleefplekken” creëren voor mensen met geheugenproblematiek, zorgt voor een gevoel van veiligheid in de leefomgeving van bewoners.

Human Protection biedt een unieke vorm van afleiding in de vorm van interactieve pop-up beleefplekken. Deze plekken bieden in de dagelijkse routine van de bewoner met geheugenproblematiek een plek van veiligheid, herkenning en rust.

De verschillende beleefplekken zijn eenvoudig op te bouwen. Ze kunnen op elke gewenste plek binnen de zorginstelling worden geplaatst.

Hele positieve ervaringen zijn opgedaan met het inrichten van interactieve, pop-up beleefplekken in verpleeghuizen. Pop-up beleefplekken zijn plekken waar vooral wat te beleven valt. Denk aan een ouderwetse treincoupe, een ouderwetse keuken en een bioscoop. Of een schuur met verantwoorde gereedschappen die uitnodigen tot klussen en bijvoorbeeld het werken met planten.

Meer weten over bovenstaande onderzoeken of producten? Neem dan contact met ons op via +31 (0)13-536 38 07 of via info@humanprotection.nl

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst