Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
facts en figures valpreventie sfeer
facts en figures valpreventie sfeer
Nieuws

Facts & figures valgevaar en valpreventie

03 juli 2023

Facts & figures over valpreventie

Vallen en valletsel vormen een groot risico, vooral voor ouderen. Elke dag overlijden in Nederland 13 mensen aan de gevolgen van een val. Het percentage ouderen (65+) dat een spoedeisende hulp bezoekt na een valincident is de afgelopen tien jaar met zes % gestegen. Vooral in de leeftijdscategorie 70+ stijgt het aantal valincidenten. (VeiligheidNL)

Risicofactoren valgevaar

Als zorgprofessional is het belangrijk om de risicofactoren bij valgevaar te kennen. Deze factoren zijn onderverdeeld in:

  • Intrinsieke factoren
  • Extrinsieke factoren


Intrinsieke factoren zijn factoren die persoonsgebonden zijn. Deze hebben betrekking op de fysieke en mentale conditie van de patiënt.

Extrinsieke factoren zijn factoren die met de omgeving te maken hebben en die patiënten of bewoners van buitenaf uit balans brengen.

Facts en figures

Wij hebben een aantal interessante weetjes en cijfers onder elkaar gezet over valgevaar. Download hier onze infographic over valgevaar en wat jij als zorgprofessional kunt doen. Hierin leggen we de risicofactoren nog een keer uit en geven we voorbeelden.

Hulpmiddelen valpreventie

Human Protection biedt veel oplossingen voor valpreventie. De meest eenvoudige en goedkope keuze zijn antislip sokken. Hiermee houdt de patiënt of bewoner grip op de vaak gladde ondergrond. Ook kan er worden gekozen om een vloerbed in te zetten. Hier rólt de patiënt of bewoner uit in plaats van dat deze uit bed vált. Verder kun je denken aan een valmat bij het bed of alarmering. Tot slot levert Human Protection ook nog verschillende tentbedden, die een veilige slaapomgeving bieden voor onrustige en valgevaarlijke patiënten en bewoners.

mkk frs g 1 antislip sokken

Vrijblijvend proberen?

Ben je benieuwd naar een van onze oplossingen maar twijfel je of deze passen bij de situatie? Vraag dan geheel vrijblijvend een proef aan. Wij denken graag met je mee om zo de meest passende oplossing te testen. Tevens geven wij ook gratis trainingen op locatie voor een veilige inzet van onze oplossingen.

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst