Veiligheid geeft rust. Voor iedereen.
0
valpreventieenvalletselpreventie
valpreventieenvalletselpreventie
Nieuws

Creëer bewustwording over valpreventie en valletselpreventie

18 oktober 2023

Download onze gratis valpreventieposter

Vallen en valletsel vormen een groot risico, vooral voor ouderen. Elke dag overlijden in Nederland 13 mensen aan de gevolgen van een val. Het percentage ouderen (65+) dat een spoedeisende hulp bezoekt na een valincident is de afgelopen tien jaar met 6% gestegen. Vooral in de leeftijdscategorie 70+ stijgt het aantal valincidenten. (Veiligheid NL)

Gratis valpreventieposter

Human Protection helpt graag mee bij het creëren van meer bewustwording. Daarom hebben wij de belangrijkste risicofactoren rondom vallen samengevat op onze ‘valpreventieposter’.  Je download hem gratis via onderstaande links:

Ziekenhuis
Langdurige zorg

Liever een fysieke versie ontvangen? Dat kan ook. Vul het contactformulier in op onze website en wij sturen er een gratis naar je op.

Vraag gratis fysieke poster aan
valpreventieposters 2

Valpreventie: de cijfers

Hieronder vind je een aantal interessante cijfers over valgevaar onder 65-plussers.

valpreventie cijfers valgevaar

Valpreventie in de slaapomgeving

Vloerbed – Human Protection
Het vloerbed is uitermate geschikt voor mensen met een hoog valrisico. Het bed komt zó dicht bij de grond dat de patiënt hooguit het bed uit rolt, waarmee de kans op valletsel nihil is. Het bed is elektrisch in hoogte verstelbaar, zodat je op de juiste hoogte kunt verzorgen. Hierdoor kan een patiënt ook zelfstandig in en uit bed komen, hetgeen de zelfredzaamheid bevordert. Het bed is geschikt als verpleeg(huis)bed, maar ook in de thuissituatie toepasbaar.

onvrijwillige zorg vloerbed

FeelSafe Go tentbed met valmat
Het FeelSafe Go tentbed is uitermate geschikt voor mensen met onrustig slaapgedrag, een hoog valrisico en daarmee een groot risico op letsel. Het bed komt zó dicht bij de grond (7cm) dat de patiënt hooguit het bed uit rolt. Hierdoor is de kans op valletsel nihil. Het grote voordeel van de FeelSafe Go is dat een patiënt de vrijheid heeft om zelf het bed te verlaten wanneer hij/zij dat wenst. Tegelijkertijd zorgt de FeelSafe Go voor een gevoel van geborgenheid (Molleman studie) waardoor onrustig gedrag in de nacht vermindert.

valpreventie feelsafe go tentbed(1)

Makkelijke toepassing bij valpreventie

Antislip sokken met antislip laag
De antislip sokken van Human Protection zijn bijzonder geschikt voor patiënten en bewoners met een verhoogd valrisico. Met een antislip laag zowel aan de boven- als onderzijde van de voet behoudt de sok zijn functie, ook als hij verkeerd wordt aangetrokken of als hij verdraait. Antislip sokken zijn een makkelijk toepasbare oplossing bij valgevaar.

mkk frs g 1 antislip sokken

Training valgevaar

Interesse in een training valpreventie of wil je hier meer over weten? Klik op onderstaande knop of neem gelijk contact op met onze clinical trainer door te bellen naar +31 (0)13-536 38 07.

Aanmelden training valgevaar

Gerelateerde berichten

Benieuwd naar mogelijke oplossingen voor jouw situatie?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies. We helpen graag bij het vinden van een passende oplossing.

eva
Eva

Verkoop binnendienst