HERKENNING EN BELEVING - Human Protection
15566
page-template-default,page,page-id-15566,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

HERKENNING EN BELEVING

Herkenning en beleving

Een heldere voorstelling van de omgeving vormt een belangrijke ondersteuning bij het vinden van de weg voor mensen met geheugenproblematiek. Ontbreekt dit beeld, dan kunnen gemakkelijk oriëntatie-problemen ontstaan. Men verliest de persoonlijke controle op de omgeving. Bij ernstige vormen van desoriëntatie gaat dit gepaard met paniek, angst, onrustig gedrag (dwalen) en een verhoogde mate van inactiviteit. Amerikaanse onderzoekers toonden aan, dat een afnemende ruimtelijke competentie correleert met een beperkter actieradius (Lieben et al, 1981). Daardoor wordt de ontwikkeling van een mentale voorstelling nog verder bemoeilijkt. Het is dus belangrijk om gunstige condities te creëren, die de ruimtelijke oriëntatie ondersteunen en vergemakkelijken.

 

Door kamerherkenning te vergroten, onnodige ruimtes te camoufleren en beleefplekken te creëren voor mensen met geheugenproblematiek, wordt er gezorgd voor een gevoel van veiligheid in de leefomgeving van bewoners.

 

Human Protection biedt naast kamerherkenning en deurcamouflage unieke, interactieve pop-up beleefplekken, die in de dagelijkse routine van de bewoner met geheugenproblematiek een plek van veiligheid en rust kunnen bieden. Bekijk ook onze video voor een impressie van de pop-up beleefplekken.

Pop-up beleefplek 'De retro keuken'

Pop-up beleefplek de retro keuken