Juist nu.. meer verveling binnen de gezondheidszorg - Human Protection
16435
post-template-default,single,single-post,postid-16435,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Juist nu.. meer verveling binnen de gezondheidszorg

Pop-up beleefplek trein

Juist nu.. meer verveling binnen de gezondheidszorg

Verveling binnen de ouderenzorg

Verveling is een belangrijke oorzaak van probleemgedrag en onrust binnen de ouderenzorg. Door de beperkingen van het corona-virus wordt het gevoel van verveling versterkt, omdat afleiding en dagbesteding minder is of zelfs helemaal ontbreekt. Ook missen de ouderen het bezoek van kinderen en kleinkinderen. Het is juist dát bezoek dat normaal zorgt voor afleiding en positieve emoties.

Veel mensen met dementie vallen ten prooi aan dodelijke verveling in zorginstellingen. Een groot deel van de dag wacht men op wat er gaat komen, maar er gebeurt niets. Omgevingszorg pleit ervoor om dit op te vangen door vermaak dat de hersenen iets te doen geeft en dat iedereen fijn vindt: video beelden, eenvoudige spellen en dingen waarmee mensen met dementie kunnen manipuleren zoals knuffels, voorwerpen uit de oude tijd, (namaak)dieren en babypoppen” 1).

Human Protection zorgt voor afleiding en plezier

Human Protection biedt naast kamerherkenning en deurcamouflage een unieke vorm van afleiding in de vorm van interactieve pop-up beleefplekken. Deze plekken kunnen in de dagelijkse routine van de bewoner met geheugenproblematiek een plek van veiligheid en rust bieden.

De beleefplekken zijn unieke pop-up reminiscentie- en oriëntatiepunten voorzien van authentieke elementen, nostalgische accessoires en bewegende beelden. Deze beelden trekken in positieve zin de aandacht van uw bewoners. Het zorgt voor een sociale ontmoetingsplek (uiteraard met gepaste afstand), dragen bij aan het terugdringen van verveling en depressie en vergroten interactie en het gevoel van welbevinden bij uw bewoners.

De inzet van een beleefplek kan ondersteuning bieden bij het opvangen van het gemis aan familiebezoeken. Maar zijn ook voor de zorg een mogelijkheid om even de handen vrij te hebben.

Praktisch en hygiënisch

De verschillende beleefplekken zijn eenvoudig op te bouwen. Ze kunnen op elke gewenste plek binnen het zorghuis worden geplaatst. Ook is er rekening gehouden met het goed schoon kunnen maken van de accessoires en zitelementen.

We zorgen voor een uitgebreide opbouwinstructie, maar u kun ook altijd even contact opnemen voor online begeleiding.

Pop-up beleefplek trein

Pop-up beleefplek trein

 

Een ritje in de trein

In de pop-up beleefplek ‘De treincoupé’ waan je je in een rijdende trein.

De videobeelden die afgespeeld worden kunnen de bewoner in het voorbijgaan in positieve zin prikkelen, om even te stoppen bij deze beleefplek. Op het scherm wordt een film getoond waarop het uitzicht van het reizen met de trein aan je voorbij gaat, zodat het net is alsof je meerijdt.

Al onze beleefplekken zijn standaard voorzien van een pop-up achterwand, tv-standaard en tv inclusief beeldmateriaal.

De treincoupé bevat:
– Replica treintafeltje
– Ouderwetse koffer
– 2 x treinbank
– Verschillende accessoires

Naast de beleefplek ‘De treincoupé’ zijn er nog 3 andere beleefplekken. Heb je interesse in een vrijblijvende proefplaatsing? Of wil je gewoon wat meer informatie ontvangen? Vul dan het formulier in of neem contact op met ons team. We kijken graag met uw samen hoe we verveling en onrust kunnen terugdringen en beleving in het zorghuis tot leven kunnen brengen.

 

 

1) Zarzycki, M. “Omgevingszorg belangrijk voor mensen met dementie”. Innovatiekring Dementie. 2010.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.