Reinigingsproces Human Protection rondom coronavirus - Human Protection
16418
post-template-default,single,single-post,postid-16418,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,no_animation_on_touch,side_menu_slide_with_content,width_470,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Reinigingsproces Human Protection rondom coronavirus

Human Protection

Reinigingsproces Human Protection rondom coronavirus

REINIGINGSPROCES HUMAN PROTECTION

Het verhuren van tentbedden aan ziekenhuizen en instellingen is een belangrijke bedrijfsactiviteit van Human Protection. Het reinigen van tentbedden vormt een belangrijke aanvulling op deze dienstverlening. We vertellen hier graag meer over.

REINIGINGSEISEN

De hygiëne en infectiepreventieve aspecten van de diverse processen moeten voldoen aan landelijke en Europese wet- en regelgeving, zijnde WIP-richtlijn linnengoed, WIP-richtlijn bedden en toebehoren, NEN-EN 14065 en NEN-EN-ISO 9001/C1.

Uitgangspunt is dat processen zodanig ingericht zijn dat bedden en toebehoren (zoals matrassen en tenten) geen besmettingsrisico vormen voor patiënten of voor medewerkers.

ONZE REINIGING

Het reinigingsproces is een kritiek proces waar Human Protection uiterst zorgvuldig mee omgaat. Voor onze tentbedden hebben wij een dedicated wasserij ingericht.
De samenstelling van het wasmiddel vormt de basis van onze chemische reiniging. Maar andere zaken zijn minstens net zo belangrijk, zoals de capaciteit van de wasmachine, de hoeveelheid water, de inwerktijd, het aantal omwentelingen en omwentelingssnelheid, het centrifugeprogramma, programmaduur etc. Deze mix van aspecten is samen met experts op dit gebied uitgedokterd. Ons wasproces verloopt altijd volgens vaste protocollen en zorgt voor een adequate afdoding van micro-organismen. Tevens borgt het de kwaliteit en levensduur van de tent.

In onze wasserij worden alle te reinigen producten behandeld als waren deze besmet. Hierdoor vormt een bed dat niet of te laat wordt aangemerkt als besmet, geen risico voor een volgend ziekenhuis of patiënt.

Besmet-bed-procedure

Wanneer een bed door het ziekenhuis bij Human Protection wordt aangemeld als zijnde ‘besmet’ of ‘mogelijk besmet’, dan halen wij dit bed binnen 24 uur op en volgen onze medewerkers de besmet-bed-procedure. In dat geval dragen onze medewerkers beschermende kleding (schort, handschoenen en mondkapje) wanneer zij het bed ophalen. Op locatie worden het matras en onderstel gereinigd volgens WIP-richtlijnen. Dit betekent dat het matras en onderstel handmatig worden schoongemaakt met een CTBG-goedgekeurd desinfecterend middel voordat het bed wordt afgevoerd. Na reiniging van onderstel en matras worden de tent (in afgesloten zak), matras (in een matrashoes) en onderstel afgevoerd naar onze wasserij. De tent wordt volgens onze normale procedure gewassen, welke zorgt voor een adequate afdoding van micro-organismen. Het onderstel en matras ondergaan ook in onze wasserij nogmaals de gebruikelijke wasprocedure.

CONTROLE

Ons proces is in samenwerking met Nelson Infectiepreventie Consultancy (J. Nelson-Melchior, geregistreerd deskundige infectiepreventie, VHIG registratienummer 24506) ingericht en wordt jaarlijks geaudit door haar en door Lloyd’s Register i.v.m. ISO 13485:2016.

Er wordt gecontroleerd op kwaliteit en er vinden microbiologische controles plaats van producten, vervoersmiddelen en omgeving wasserij. Ook voeren wij zelf controles uit, waarvan de resultaten in een logboek worden geregistreerd.

TECHNISCHE DETAILS REINIGING

Er vinden zowel kwaliteitscontroles als microbiologische controles plaats van producten, vervoersmiddelen en omgeving wasserij. De normen die gehanteerd worden zijn: Type T <,48 kve/rodac, Type E <1 kve/rodac en Type S <1kve/rodac. Deze normen zijn vastgesteld op basis van de landelijke norm (WIP-richtlijn) voor linnengoed. Het linnengoed voldoet, direct na het wasproces, aan de volgende eindparameter voor microbiologische kwaliteit: het totale kiemgetal mag maximaal 2 kolonievormende eenheden (KVE) per cm² zijn en er mogen geen Enterobacteriaceae en Staphylococcus aureus aantoonbaar zijn. Dit wordt periodiek gecontroleerd, zowel intern als extern.

Human Protection heeft veiligheid hoog in het vaandel en stelt alles in het werk om besmettingsrisico’s uit te sluiten.

Wasserij Human Protection
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.